ALLROUND AV OPLOSSINGEN

AV Inrichting Opkamer Drents Museum
 

Dankzij stijgende bezoekersaantallen besloot het Drents Museum in 2020 het museum uit te breiden aan de hand van een glazen gebouw, dat de verbinding legt tussen het oude café Krul en de tentoonstellingsruimte in de abdijkerk. Het ontwerp is gemaakt door Sax Architecten. De uitbouw, bestaande uit een begane grond en verdieping, vormt een smaakvol contrast met de eeuwenoude gedeeltes van het museum. Beneden is het oude Café Krul omgedoopt tot ‘Brasserie Pingo’ van de Vermaat Groep en boven is er een multifunctionele ruimte gemaakt, geschikt voor evenementen met grotere groepen. Deze ruimte heeft de naam ‘De Opkamer’ gekregen. De Opkamer is geschikt voor allerlei evenementen. Waaronder inleidingen van tentoonstellingen, maar ook voor bruiloften, lezingen of andere bijeenkomsten.

MMconcept mocht in opdracht van het Drents Museum en de Provincie Drenthe voor de Opkamer de complete AV inrichting verzorgen. Met als belangrijk uitgangspunt dat de bediening hiervan zo eenvoudig mogelijk diende te zijn. Beeld en geluidskwaliteit van een hoog niveau. Zonder daarbij de esthetische aspecten van de Opkamer te benadelen.

Zo is er gekozen voor een volledig in het plafond geïntegreerd hoogwaardig geluidssysteem. Welke niet alleen een indrukwekkend spraakverstaanbaarheid waarborgt. Maar ook bij het afspelen van muziekfragmenten bijzonder aangenaam klinkt. Voor maximale flexibiliteit is gekozen voor een 98-Inch presentatiescherm, verrijdbaar door middel van een trolley. Zo is de Opkamer in diverse opstellingen bruikbaar. En kan het presentatiescherm eenvoudig verplaatst worden binnen de ruimte.

Voor de bediening is een compleet, op maat gebouwde, app ontwikkeld in de huisstijl van het Drents Museum. Die niet alleen de complete besturing van de Audio en Video installaties op zich neemt, maar ook in staat is om de verlichting van de Opkamer te bedienen. Volledig draadloos en intuïtief in gebruik.

De geluidsinstallatie is daarnaast uitgerust met een viertal draadloze microfoons en de mogelijkheid om tijdens bijeenkomsten te voorzien in achtergrondmuziek.

Impressie van het eindresultaat

Ontdek ook onze andere referenties
MM-Concept-171

Direct contact met Mark?

Of bel 0592 – 760 006 en krijg Mark direct aan de lijn.