Videoconferencing

Hybride vergaderruimtes voor Gemeente Borger Odoorn

Om te voorzien in de wens om hybride te kunnen vergaderen vanuit de medewerkers van de organisatie. Heeft de Gemeente Borger Odoorn besloten om al haar vergaderruimtes geschikt te maken voor hybride vergaderingen. Zodat de ambtenaren thuis perfect op afstand kunnen vergaderen met hun collega’s die wel fysiek in het pand aanwezig zijn. De vergaderruimtes zijn dusdanig ingericht zodat men 1,5meter afstand van elkaar kan bewaren tijdens het vergaderen, geheel conform de huidige regels van het RIVM.

Betrouwbare videoconferencing

Een hybride vergaderruimte is meer dan een webcam en een microfoon. Aldus Mark Molema van MMconcept. “We zijn benaderd door de Gemeente Borger Odoorn om hun vergaderruimtes geschikt te maken voor het houden van hybride vergaderingen. Dat wil zeggen het houden van vergaderingen waarbij niet alle deelnemers fysiek in de vergaderruimte aanwezig zijn, maar bijvoorbeeld vanuit een thuiswerk situatie deelnemen aan de vergadering. Het belangrijkste uitgangspunt voor een hybride vergaderruimte is dan ook om alle deelnemers, extern of fysiek aanwezig in de vergaderruimte. Dezelfde, comfortabele, vergaderervaring te kunnen bieden. Dat wil zeggen een uitmuntende spraakverstaanbaarheid en een goede zichtbaarheid van alle deelnemers. Daarom worden er hoge eisen gesteld aan de gebruikte vergadermicrofoon en camera”.

Hierom heeft de Gemeente Borger Odoorn gekozen voor Beamtracking microfoons om hun hybride vergaderruimtes geschikt te maken voor de nieuwe situaties. Dankzij deze microfoontechniek kunnen meerdere collega’s onderling voldoende afstand houden van elkaar, terwijl men voor de deelnemers aan de andere kant van het scherm perfect verstaanbaar blijft.

De beamtracking microfoon is bevestigd aan het plafond en is met een kabel gekoppeld aan een hub. Deze is eenvoudig met één enkele USB kabel te verbinden zodat er direct een verbinding tot stand is gebracht met de microfoon, de luidsprekers en de camera. Deze hybride vergaderruimte werkt met alle videoconference software. In het geval van de Gemeente Borger Odoorn wordt er gebruik gemaakt van Zoom en Teams. Het videoconference systeem is volledig compatibel met beide.

Impressie van het eindresultaat

MM-Concept-171

Direct contact met Mark?

Of bel 0592 – 760 006 en krijg Mark direct aan de lijn.