Videoconferencing

Nummer #1 vraag:

Kunnen we onze bestaande vergaderruimte geschikt maken voor videoconferencing?

Steeds meer bedrijven en instellingen krijgen de wens vanuit hun organisatie om een bestaande vergaderruimte zodanig in te richten dat deze beschikt over de faciliteiten voor het goed kunnen houden van een Teams vergadering.

Videoconferencing in 2020

Het is duidelijk dat Corona voor een enorme kentering in de vergaderruimte heeft gezorgd. Door social distancing kunnen ruimtes tot 4 personen nu voor slechts 2 personen gebruikt worden.  En ruimtes voor 12 personen zijn geschikt voor 6 personen. Bovendien werkt een grote groep mensen vanuit huis of een remote locatie. Praktisch elke organisatie heeft geïnvesteerd in videoconferencing oplossingen om in deze blijvende trend mee te gaan. Waarbij het basisuitgangspunt zou moeten zijn dat alle deelnemers die zich in de ruimte bevinden, goed zichtbaar én goed hoorbaar zijn voor de deelnemers die vanuit hun thuiswerk situatie deelnemen aan de Teams vergadering

 

De grootste uitdaging hierin zit hem dan in de verstaanbaarheid van alle deelnemers in de vergaderruimte voor de deelnemers die vanuit hun thuiswerk situatie deelnemen aan de Teams vergadering. Zeker als je je voorstelt dat iedereen ca. 1,5Mtr uit elkaar moet zitten, zijn er best speciale microfoons nodig om toch alle deelnemers goed verstaanbaar te krijgen.

Onze oplossingen zijn te gebruiken met alle videoconferencing software.

Beamtracking microfoons

Door de grotere ruimtes die onderling is ontstaan tussen de mensen in de vergaderruimte is het voor bestaande configuraties moeilijker om elke deelnemer van de vergadering verstaanbaar weer te geven. Wij werken sinds kort met Beamtracking microfoons die een bereik hebben van wel 4 meter. Dit betekent concreet dat we groepen van 8 mensen met 1 microfoon kunnen oppikken en in hoge kwaliteit weer kunnen geven aan de deelnemers van de vergadering aan de andere kant van het scherm.

MM-Concept-407
thumbnail (5)

Hoogwaardig beeld

Hoewel de audiokwaliteit het belangrijkste is tijdens een videocall (anders kan er überhaupt niet meer gecommuniceerd worden), adviseren we ook in hoogwaardige camera’s. Samen met de Beamtracking microfoons vormen zij een perfect duo die ervoor zorgt dat uw online meetings kunnen worden beleefd als nooit ervoor.

MM-Concept-171

Direct contact met Mark?

Of bel 0592 – 760 006 en krijg Mark direct aan de lijn.