Allround AV Oplossingen

Inrichting nieuwbouw Terra Emmen

Terra Emmen is een scholengemeenschap met vmbo- en mbo opleidingen op het gebeid van: cultuur, koken, groene vakken en sport. Deze vormen voor een prettige onderwijsmix met de theoretische vakken. In het schooljaar 2020-2021 heeft Terra Emmen de deuren van haar nieuwe schoollocatie aan de Huizingsbrinkweg 9 mogen open en haar leerlingen kunnen verwelkomen in een gloednieuwe school.

Vooral simpel

MMconcept is hierbij betrokken geweest voor de levering en installatie van de benodigde geluidsinstallaties en presentatiesystemen in de aula en de twee sportzalen die zich in de nieuwbouw bevinden.

“Het moest vooral een effectieve en simpele installatie worden”. Aldus Mark Molema van MMconcept. “Al in een vroeg stadium waren wij betrokken bij de uitvraag voor een passende audiovisuele oplossing. Waarbij wij Terra Emmen aan de hand hebben genomen om zo een passend en compleet plan van eisen op te kunnen stellen. Die vervolgens door Terra Emmen zelf in de markt is gezet. Belangrijke uitgangspunten waren vooral de spraakverstaanbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van de geluidsinstallatie in de aula en de sportzalen. En niet geheel onbelangrijk, een goede zichtbaarheid van de projectie in de enorm lichte aula. Dit bracht natuurlijk enkele uitdagingen met zich mee, door de grote lichtstraten in het dak was er een overvloed aan daglicht. Wat natuurlijk een fantastische en prettige omgeving met zich mee brengt. Maar voor projectie niet persé de meest optimale omgeving is.”

Na de marktconsultatie is MMconcept met de beste prijs/prestatieverhouding uit de bus gekomen. “En daar ben ik érg trots op!” Vervolgt Mark. “We hebben aan de hand van het PVE een uitgekiend plan gemaakt, proportioneel en volledig toegerust op de specifieke wensen van de opdrachtgever en de uitdagingen die deze casus met zich mee bracht”

“Zo hebben we gekozen om de basis spraakversterking door slechts twee, krachtige, luidsprekers te verzorgen. Welke we slim hebben gepositioneerd in de aula. Dit is niet alleen kosteneffectief, maar ook voor de spraakverstaanbaarheid het aller beste. Het gevolg is dat zelfs op de maximale 30Mtr die het publiek van de luidspreker af zit, de geluidskwaliteit exceptioneel is. Dat werkt niet alleen prettig voor ons als installateur. Maar heeft ook als voordeel dat Terra Emmen in hun nieuwbouw een minimale esthetische impact heeft van de AV installatie.”

Een andere uitdaging zat hem in het realiseren van een goed zichtbare projectie, met optimale zichtlijnen. Vanuit de gehele aula. “Dit hebben we opgelost met een speciaal ALR projectiescherm. (Projecta Parallax). Dit Ambient Light Reflection projectiescherm heeft als specifieke eigenschap dat het bijzonder ongevoelig is omgevingslicht. Waarbij het in omgevingen met meer dan 1.500Lx aan ‘strooilicht” op het projectieoppervlak nog mogelijk is om goed zichtbare projectie te realiseren met voldoende contrast en kleurdiepte. Bijzonder indrukwekkend. Daarbij is het projectiescherm door ons volledig geïntegreerd in het systeemplafond. Om ook hier een minimale esthetische inbreuk te doen op de aula.”

Impressie van het eindresultaat

MM-Concept-171

Direct contact met Mark?

Of bel 0592 – 760 006 en krijg Mark direct aan de lijn.